ישראל:
· הצמיחה ברבעון הראשון הייתה חזקה ועמדה על 2.4 אחוזים, קרוב להערכתנו, בהובלת הצריכה הפרטית והיצוא והיא תומכת בצמיחה של 5.3 עד 7.3 אחוזים השנה. המדד המשולב של בנק ישראל מצביע על המשך צמיחה מהירה גם ברבעון השני.
· שיעור האבטלה עלה קלות בתחילת הרבעון השני ונרשמה התמתנות בגידול במספר משרות השכיר. למרות זאת, התמונה החזקה של שוק העבודה לא השתנתה משמעותית, וממשיכה לתמוך בעליית שכר.
· שוק הדיור- מגמה הירידה במחירי הדירות נמשכת, בהובלת מחירי הדירות החדשות. אך נתוני הקצה מצביעים על עלייה בעסקאות של רוכשי דירה ראשונה.
· מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה ב-4.0 אחוז, והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה גם כן ל-4.0 אחוז, עדיין בין הנמוכות ביותר מבין הכלכלות המפותחות.
· התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח הייתה מתונה גם במהלך אפריל והריבית נשארה כצפוי ללא שינוי.
· מדד ת"א 35 רשם עלייה יפה של 3 אחוזים.
· לאחר 3 חודשים של פיחות השקל, המגמה בחודש מאי התהפכה, במיוחד לאחר פרסום נתוני הצמיחה החזקים לרבעון הראשון, השקל התחזק בקרוב ל-3 אחוזים, כך שהפיחות מול הסל מתחילת השנה ירד ל-1 אחוז בלבד.
בסיכום חודש מאי תשואות האג"ח הממשלתיות השקליות ירדו קלות, בדומה למגמה בשווקים המפותחים. הציפיות לאינפלציה ירדו אף הן, בעיקר בשבוע האחרון של החודש, בשל התחזקות השקל והירידה המהירה במחיר הנפט.