טריו אסטרטגיות פיננסיות
מעצבים עבורך עתיד!
Wealth Management
מחקר. תכנון. תוצאה.
תכנון בהתאמה אישית
לנכסים, התחייבויות וסיכונים
ניהול ההון המשפחתי
מקצועיות. אובייקטיביות. שקיפות.
Slider

סקירה מאקרו כלכלית:

ישראל:

·          הצמיחה ברבעון הראשון הייתה חזקה ועמדה על 2.4 אחוזים, קרוב להערכתנו, בהובלת הצריכה הפרטית והיצוא והיא תומכת בצמיחה של 5.3 עד 7.3 אחוזים השנה. המדד המשולב של בנק ישראל מצביע על המשך צמיחה מהירה גם ברבעון השני.

·         שיעור האבטלה עלה קלות בתחילת הרבעון השני ונרשמה התמתנות בגידול במספר משרות השכיר. למרות זאת, התמונה החזקה של שוק העבודה לא השתנתה משמעותית, וממשיכה לתמוך בעליית שכר.

·        שוק הדיור- מגמה הירידה במחירי הדירות נמשכת, בהובלת מחירי הדירות החדשות. אך נתוני הקצה מצביעים על עלייה בעסקאות של רוכשי דירה ראשונה.

·          מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה ב-4.0 אחוז, והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה גם כן ל-4.0 אחוז, עדיין בין הנמוכות ביותר מבין הכלכלות המפותחות.

·         התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח הייתה מתונה גם במהלך אפריל והריבית נשארה כצפוי ללא שינוי.

·         מדד ת"א 35 רשם עלייה יפה של 3 אחוזים.

·          לאחר 3 חודשים של פיחות השקל, המגמה בחודש מאי התהפכה, במיוחד לאחר פרסום נתוני הצמיחה החזקים לרבעון הראשון, השקל התחזק בקרוב ל-3 אחוזים, כך שהפיחות מול הסל מתחילת השנה ירד ל-1 אחוז בלבד.

 בסיכום חודש מאי תשואות האג"ח הממשלתיות השקליות ירדו קלות, בדומה למגמה בשווקים המפותחים. הציפיות לאינפלציה ירדו אף הן, בעיקר בשבוע האחרון של החודש, בשל התחזקות השקל והירידה המהירה במחיר הנפט.

ארה"ב:
הבנק המרכזי האמריקאי הותיר כצפוי את הריבית ללא שינוי בטווח 1.5 עד 1.75 , אך הפרוטוקולים מהחלטת הריבית הצביעו על כך שחברי הועדה סבורים שהריבית צריכה להמשיך לעלות בקרוב מאוד. דוח התעסוקה הראשוני לאפריל היה מעורב אך אינו משנה את התמונה החזקה של שוק העבודה. סנטימנט החברות ומשקי הבית התמתן באפריל, אך נותר גבוה. לאחר מספר חודשים של האצה קלה באינפלציה הנתון לאפריל היה נמוך מהצפי, אך האינפלציה צפוייה להישאר מעל היעד בחודשים הקרובים.

אירופה:
גם בחודש מאי מרבית האינדיקטורים היו חלשים מהצפי ותרמו להיחלשות נוספת של האירו. הצמיחה ברבעון הראשון בגוש האירו עמדה על 6.1 אחוזים בשיעור שנתי, בדומה לצפי אך זהו הקצב הרבעוני הנמוך ביותר מזה כשנה וחצי. נתוני האינפלציה לאפריל אכזבו כאשר אינפלציית הליבה ירדה ל-7.0 אחוז, נמוך בהרבה מהצפי ומיעד הבנק המרכזי וסנטימנט החברות בגוש האירו נחלש במהירות במאי. במהלך מאי תשואות האג"ח של ממשלת איטליה נסקו והפער ביניהם לבין שאר המדיניות התרחב במהירות לרמתו הגבוהה ביותר מזה 5 שנים. זאת לנוכח חששות מהקואליציה החדשה באיטליה ומחשש לגידול משמעותי בגירעון שיוביל להורדת הדירוג של המדינה.

אסיה:
בסין, מדד מנהלי הרכש לחודש מאי עלה ב 0.5 נקודות לרמתו הגבוהה ביותר בשמונת החודשים האחרונים, אשר הצביעו על המשך צמיחה איתנה של הכלכלה הסינית ברבעון השני. המדד עלה בהובלת עליית הביקושים המקומיים וההזמנות לייצוא. המכירות הקמעונאיות עלו באפריל בשיעור מתון מהציפיות, 9.4% בחישוב שנתי לעומת עלייה של 10.1% במרץ, וההשקעות בנכסים קבועים עלו ב7% בחישוב שנתי, לעומת עלייה של 7.5% במרץ.

ביפן, לראשונה מאז 2015 הכלכלה היפנית התכווצה ברבעון הראשון ב 0.2%, לעומת צפי ללא שינוי. מנגד, מדד מנהלי הרכש המשוקלל עלה באפריל ל 53.1 נקודות, לעומת רמה ממוצעת של 52.1 ברבעון הראשון- אינדיקציה להתרחבות מחודשת של הכלכלה היפנית בתחילת הרבעון השני.